Hvor planterne førhen blev solgt i de velkendte orange potter, står de nu som regel i sorte plastikbeholdere. I begge tilfælde skal du bruge urtepotter til at sætte dem et pænt sted i huset eller i haven. Samlingen af ​​urtepotter er nu meget omfattende. Gryder fra Elho fås fx i alle materialer og farver. Denne sektor er også tydeligvis på vej med tiden. Det er Elhos oplyste gryder et tydeligt eksempel på. De giver en helt særlig effekt i haven eller på altanen og er energieffektive.

Traditionelle blomsterpotter
Det er, hvad vi kan kalde samlingen af ​​ler eller keramik. Valget af dette materiale i fortiden var bestemt ikke tilfældigt. Disse urtepotter er UV-bestandige, vandtætte og tåler frost. Sådan en gryde kan du sagtens rengøre med vand og en mild sæbe. Hvis der er dannet et lag lime, kan du fjerne det ved at stille gryden i eddikevand et stykke tid. Du kan også selv male en urtepotte af ler eller lertøj og få den til at passe helt ind i dit (nye) interiør. Disse potter har et landligt udtryk, men passer faktisk til alt og er velkendte.

Plast gryder
Plastik har klart et andet udseende end ler eller keramik, men udvalget er enormt. Elhos samling af plastik urtepotter er enorm. Plast er let og stærkt. Materialet ånder ikke, og jorden forbliver derfor fugtig i længere tid. Rengøring er let, og urtepotterne vil stadig se ud som nye selv efter år. Sådan en gryde skal stilles på et fast underlag, ellers er der risiko for at vælte eller blive blæst væk. Bruger du store plastikpotter udenfor, er det klogt at gøre potten tungere ved fx at lægge nogle sten i bunden. Plastpotter er bestemt et aktiv i et moderne interiør, men kan også bruges andre steder.

Beton urtepotter / plantekasser
Beton er blevet et modemateriale, men det er også traditionelt velegnet til fremstilling af urtepotter. Beton er korrosions- og vejrbestandig og den kan bruges til at lave forskellige former såsom blomsterkasser efter dine specifikke ønsker. Du renser dem på samme måde som lerkrukker. Med betonurtepotter skal du passe på om vinteren. Ophobninger af vand kan forårsage revner i frost. Et tyndere betonlag er særligt følsomt om vinteren.

Blomsterpotter i polyrattan
Polyrattan er meget brugt til havemøbler. Krukker lavet af dette materiale kan derfor perfekt kombineres på en haveterrasse, men passer også indendørs for et naturligt look. Materialet er UV- og vejrbestandigt. Bemærk venligst, at du skal bruge en zink- eller plastindsats for at lade vandet løbe ud, når det bruges udendørs. Polyrattan er så tæt, at det ikke tillader vand at passere igennem. Gryderne er nemme at rengøre. Et særligt kendetegn er, at udstødningsgasser kan efterlade et mørkt lag, hvis du bor i nærheden af ​​en gade med meget trafik. Du kan nemt fjerne dette lag med en mild sæbe. Brug derefter handsker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *